A Bakony ölelésében!
Turisztikai látványosságok
Most itt vagy: Nyitólap / Programlehetőségek / Turisztikai látványosságok

 

Mészégetés

A mészégetés mesterségét a Bakonybél határában található eredeti állapotába visszaállított mészégető kemencénél tanulmányozhatják vendégeink.

Így készült a bakonyi cifraszűr

Megtisztelő számunkra, hogy ismerhettük   néhai Vitéz Zalai Károly népi iparművészt, bakonyi cifraszűr készítő mestert..  . Vendégházunk könyvtárában rendelkezésre áll vitéz Zalai Károly életútját bemutató könyv, amely a cifraszűr készítéséről,  a bakonyi betyárságról, történelmi emlékeinkről, hitről, hazaszeretetről szól.

Dr. Papp Lajos szívsebész professzor úr az Öreg Erdész Vendégházban tartott előadása alkalmával átveszi Zalai Karcsi bácsitól a számára készített bakonyi cifraszűrt. 

Herend, a porcelán hazája

Ki ne szeretne megismerni a művészi porcelánkészítés titkait?

Az álom mára valósággá vált.

A vendégházunktól mindössze 8 km-re fekvő Herenden a Porcelánium egyedülálló programmal várja a látogatókat. Filmvásznon követhetjük a herendi porcelán világhódító útját, majd a minimanufaktúrában szemtanúi lehetünk, miképp lesz a nehéz masszából könnyű, törékeny porcelán. A múzeumban megismerkedhetünk a legféltettebb, leghíresebb régiségekkel, majd a Porcelánium kávézójában eredeti herendi csészéből kortyolhatjuk kedvenc kávénkat.

Foglaltsági naptárunk
GYÖNGYVIRÁG APARTMAN
Fiatalok és párok részére
Foglaltsági naptárunk
Tulipán APARTMAN
Családok, baráti társaságok részére
ajánlj minket ismerősödnek
Szépkártya elfogadás
Szépkártya elfogadás

Örömmel tudatjuk, hogy vendégházunkban mindhárom szépkártya típust elfogadjuk.

Nosztalgia dézsafürdő
Nosztalgia dézsafürdő

Vendégeink kedvence a hatalmas fadézsa, melyben akár kilenc ember is pancsolhat egyszerre. A teraszra felállított dézsa télen - nyáron szolgálja a vendégeink kényelmét...

Öreg erdőjáró
Öreg erdőjáró

Tegyen egy felejthetetlen kirándulást a Magas-Bakony évszázados bükköseiben! Ismerje meg ezt a hegyekkel, völgyekkel, forrásokkal tartkított tájat az Öreg Erdőjáróval.

Keress bennünket facebookon is!
Keress bennünket facebookon is!

Az Öreg Erdész Vendégház  a facebookon is elérhető, ahol napra készen követheti vendégházunk eseményeit, friss híreit sok-sok fotóval színesítve, melyeket megoszthat barátai körében.