A Bakony ölelésében!
Rövid túrával elérhető célpontok
Most itt vagy: Nyitólap / Programlehetőségek / Programajánló / Rövid túrával elérhető célpontok
 KÖZELI TÚRA CÉLPONTOK
 

Szénpajta:

  • Az egykori erdei kisvasút nyomvonalán állt a szénpajta, amely az erdőn égetett faszén  tárolására szolgált. Ma turista pihenőhely,szalonnasütővel, padokkal, esőbeállóval ,WC-vel.

Roth Gyula tanösvény:

  • Névadója nemzetközileg elismert erdészeti kutató, tudós. A tanösvény értékes ismereteket nyújt az erdő életközösségéről, élővilágáról kicsiknek és nagyoknak.

  

Hölgykő vára:

  • Az 1200-as években épült. A vár a Bakonyi Erdőispánság székhelye lett, így a bakonyi erdőgazdálkodás bölcsője.  Az 1364-ben alapított Karthausi kolostor a vár köveiből épült a mai Városlőd területén. Ma már csak egy várfal és egy ciszterna idézi a múltat.

Öreghálás:

  • A valaha volt Csehbánya környéki tanyavilág egyetlen megmaradt épülete.


Pisztrángos tó:
  • Megkapó szépségű mesterséges tó  , néhány órányira Csehbányától.  Esőbeállóval, szalonnasütővel, padokkal.  Napi horgászjegy váltható 3000 Ft/fő/nap.
    Fürödni tilos !


Városlődi horgásztó:
  • Mesterséges víztározó Városlőd határában. A horgász egyesület fáradhatatlan tagjai tartják karban környezetét, rendszeresen telepítik halakkal.  Napi horgászjegy váltható 2800 Ft / fő/nap. Fürödni tilos !
Foglaltsági naptárunk
GYÖNGYVIRÁG APARTMAN
Fiatalok és párok részére
Foglaltsági naptárunk
Tulipán APARTMAN
Családok, baráti társaságok részére
ajánlj minket ismerősödnek
Szépkártya elfogadás
Szépkártya elfogadás

Örömmel tudatjuk, hogy vendégházunkban mindhárom szépkártya típust elfogadjuk.

Nosztalgia dézsafürdő
Nosztalgia dézsafürdő

Vendégeink kedvence a hatalmas fadézsa, melyben akár kilenc ember is pancsolhat egyszerre. A teraszra felállított dézsa télen - nyáron szolgálja a vendégeink kényelmét...

Keress bennünket facebookon is!
Keress bennünket facebookon is!

Az Öreg Erdész Vendégház  a facebookon is elérhető, ahol napra készen követheti vendégházunk eseményeit, friss híreit sok-sok fotóval színesítve, melyeket megoszthat barátai körében.

Öreg erdőjáró
Öreg erdőjáró

Tegyen egy felejthetetlen kirándulást a Magas-Bakony évszázados bükköseiben! Ismerje meg ezt a hegyekkel, völgyekkel, forrásokkal tartkított tájat az Öreg Erdőjáróval.