A Bakony ölelésében!
Rövid túrával elérhető célpontok
Most itt vagy: Nyitólap / Programlehetőségek / Programajánló / Rövid túrával elérhető célpontok
 KÖZELI TÚRA CÉLPONTOK
 

Szénpajta:

  • Az egykori erdei kisvasút nyomvonalán állt a szénpajta, amely az erdőn égetett faszén  tárolására szolgált. Ma turista pihenőhely,szalonnasütővel, padokkal, esőbeállóval ,WC-vel.

Roth Gyula tanösvény:

  • Névadója nemzetközileg elismert erdészeti kutató, tudós. A tanösvény értékes ismereteket nyújt az erdő életközösségéről, élővilágáról kicsiknek és nagyoknak.

  

Hölgykő vára:

  • Az 1200-as években épült. A vár a Bakonyi Erdőispánság székhelye lett, így a bakonyi erdőgazdálkodás bölcsője.  Az 1364-ben alapított Karthausi kolostor a vár köveiből épült a mai Városlőd területén. Ma már csak egy várfal és egy ciszterna idézi a múltat.

Öreghálás:

  • A valaha volt Csehbánya környéki tanyavilág egyetlen megmaradt épülete.


Pisztrángos tó:
  • Megkapó szépségű mesterséges tó  , néhány órányira Csehbányától.  Esőbeállóval, szalonnasütővel, padokkal.  Napi horgászjegy váltható 3000 Ft/fő/nap.
    Fürödni tilos !


Városlődi horgásztó:
  • Mesterséges víztározó Városlőd határában. A horgász egyesület fáradhatatlan tagjai tartják karban környezetét, rendszeresen telepítik halakkal.  Napi horgászjegy váltható 2800 Ft / fő/nap. Fürödni tilos !
Foglaltsági naptárunk
GYÖNGYVIRÁG APARTMAN
Fiatalok és párok részére
Foglaltsági naptárunk
Tulipán APARTMAN
Családok, baráti társaságok részére
ajánlj minket ismerősödnek
Öreg erdőjáró
Öreg erdőjáró

Tegyen egy felejthetetlen kirándulást a Magas-Bakony évszázados bükköseiben! Ismerje meg ezt a hegyekkel, völgyekkel, forrásokkal tartkított tájat az Öreg Erdőjáróval.

Keress bennünket facebookon is!
Keress bennünket facebookon is!

Az Öreg Erdész Vendégház  a facebookon is elérhető, ahol napra készen követheti vendégházunk eseményeit, friss híreit sok-sok fotóval színesítve, melyeket megoszthat barátai körében.

Nosztalgia dézsafürdő
Nosztalgia dézsafürdő

Vendégeink kedvence a hatalmas fadézsa, melyben akár kilenc ember is pancsolhat egyszerre. A teraszra felállított dézsa télen - nyáron szolgálja a vendégeink kényelmét...

Szépkártya elfogadás
Szépkártya elfogadás

Örömmel tudatjuk, hogy vendégházunkban mindhárom szépkártya típust elfogadjuk.