A Bakony ölelésében!
Híreink
Most itt vagy: Nyitólap / Híreink

Befejeztük a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Projektet

2021.06.18. 14:56


Kedvezményezett  : Szolnokiné Bősze Hajnalka  , „ Öreg Erdész Vendégház „

Pályázat címe : Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció- magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése

Pályázati azonosító : TFC-M-1.1.2-2020-00228

Támogatás összege : 4.000 000 Ft

Támogatás intenzitása : 100 %

2008. év óta működő vendégházunkat 10 év munkájával, két pályázat segítségével újítottuk fel, a ház 1895-ben épült. A meghirdetett Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program , óriási segítséget adott ahhoz, hogy vendégházunkat  és annak környezetét tovább szépítsük vendégeink nagy örömére. Óriási kültéri beruházásba kezdtünk, kis mértékben megújult a ház külső-belső arculata és a szálláshely szolgáltatáshoz kapcsolódó eszközöket is beszereztünk.


Legfontosabb volt számunkra az apró kavicsos  gépkocsibehajtó,  parkoló és a már megsüllyedt járda felújítása, régóta szerettük volna a fenti területet  térkővel borítani. Megoldottuk a tetőről lezúduló csapadékvíz elvezetését, és a pince szigetelését, a járda helyett növényszigeteket alakítottunk ki, fenyőkéreggel, örökzöld növényekkel és  kültéri lámpákkal. A kerti sütögetőhöz vezető járdát fa hatású térkőre cseréltük.  További felújításokat végeztünk, a terasz szélső részén a lerakott kövek között nagy repedések keletkeztek, a régi köveket felszedtük, kicseréltük és a repedéseket kifugáztuk.  A  vendégház külső falán a teraszon volt egy fali kerti csap, ezt kihasználva egy szép ivókutat létesítettünk, mely csizmamosó  is egyben.  Vendégeink az erdei túra után, le tudják tisztítani a bakancsokat, csizmákat.

Vendégházunk egyik külső lépcsőjének védelmét is megoldottuk, továbbá erdélyi famíves barátunk által készített  Székely kapu  felújítása is elkerülhetetlen volt, kiváló festőnk gyönyörű munkát végzett. A kapu új tetőt is kapott.

Saját munkám és vendégeink kényelme érdekében eszközbeszerzésre is költöttünk.

A támogatást megköszönve, saját forrásból azt kiegészítve, vendégházunk már megújulva, megszépülve várja továbbra is kedves vendégeit.

Befejezési dátum : 2021. március 25.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.

 


Vissza a hírekhez
Foglaltsági naptárunk
GYÖNGYVIRÁG APARTMAN
Fiatalok és párok részére
Foglaltsági naptárunk
Tulipán APARTMAN
Családok, baráti társaságok részére
ajánlj minket ismerősödnek